Tips om te bekomen na de feestdagen

Tips om te bekomen na de feestdagen

 

Teveel gegeten op kerstavond, oudejaar en nieuwjaar? En de controle kwijt over je gewicht?

Check dan zeker volgende tips:

  • Kies voor lichte, gezonde maaltijden in de eerste dagen na de feesten.
  • Maak zeker gebruik van tussendoortjes om de kleine honger te stillen.
  • Ga niet compenseren door maaltijden over te slaan -> op het einde van de rit kom je bedrogen uit
  • Drink tussendoor voldoende water
  • Kies voor een actieve levensstijl, alle beetjes helpen:
    • Doe een halfuur extra dan normaal aan lichaamsbeweging
    • Kies voor matige fysieke activiteiten: wandelen, fietsen, joggen, zwemmen

 

Een kater?

Hierbij is sporten ook een goede keuze maar drijf jezelf niet tot het uiterste.

Kies voor een rustige training en drink voldoende water à Alcohol is vochtafdrijvend waardoor je uitgedroogd aan een fysieke activiteit kan beginnen. Bovendien verlies je door het zweten ook nog eens vocht.

 

Enkele voorbeeldrecepten:

Ontbijt

Doe 40g havermout in een kommetje en snij er een appel onder. Vul daarna het kommetje met halfvolle melk tot het geheel onder de melk staat. Warm 2,5 minuten in de microgolf (vermogen 800W). Werk af met een beetje kaneel of zoetstof.

Tip: in de plaats van appel kan je ook banaan of ananas gebruiken

 

Lunch: Yoghurt pannekoeken

Ingrediënten (12 pannekoeken --> 2/persoon):

  • 150g bloem
  • 1 eetlepel suiker (of gebruik zoetstof)
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 koffielepel natriumbicarbonaat 
  • 1 ei
  • 240ml magere yoghurt
  • 30ml water

Bereidingswijze:

Voeg de bloem, suiker, bakpoeder en natriumbicarbonaat samen in een komen. Roer met een spatel kort door elkaar. Voeg het ei, yoghurt en water toe en roer tot een stevig beslag.
Verhit een klontje margarine in een pan en schep met een ijslepel hoopjes beslag in de pan.
Als er kleine belletjes ontstaan, kan je de pannekoek omdraaien.
Bak ze aan beide kanten goudbruin.

 

Avondmaal: Biefstuk met rauwkostmengeling en aardappelen in de schil 

Was de aardappelen met de schil en dop ze droog. Breng 3 gaatjes aan de boven-en onderkant van de aardappelen aan met een tandenstoker. Leg de aardappelen op keukenpapier in de microgolfoven. Tel 5 minuten voor 1 aardappel, per bijgevoegde aardappel telkens 2 minuten erbij tellen. Vanaf de 5de aardappel telkens 1 minuut extra. Voor 5 aardappelen kom je dan aan 12 minuten.
Let op dat je halverwege de tijd, de aardappelen eens omdraait. Tijden gelden voor een middelgrote tot grote aardappel.
Bak ondertussen het vlees gaar.
Voor de rauwkostmengeling kan je ook gebruik maken van een kant-en klare mengeling.

 

Contact

Evelien Vranken

Nieuwstraat 125

3550 Heusden-Zolder

0496/03 33 15

RIZIV-nr: 5-61477-56-701

Maak een afspraak

Openingsuren

 

Maandag: 17:00-19:30

Woensdag: 19:30-22:00